19/20 september 2008 – Internationaal racistisch congres blokkeren!

september 18, 2008

Van 19 tot en met 21 september willen racisten en neonazi’s uit heel Europa in Keulen (D) een zogenaamd ‘anti-islamiseringscongres’ houden. Op uitnodiging van een door zich zelf tot ‘Burgerbeweging pro Keulen’ (Bürgerbewegung pro Köln) benoemde groep willen een 1000 rechtsen van verschillende pluimage (van klassieke neonazi tot en met neoconservatief) onder de dekmantel van vermeende Islamkritiek hun propaganda tegen mensen met een andere herkomst en religie verspreiden.
‘pro Köln’ is een extreemrechtse organisatie, die sinds jaren in Keulen en ook buiten die regio racistische politiek bedrijft. Vele functionarissen en leden van ‘pro Köln’ komen uit neonazistische partijen en groepen zoals de NPD, de ‘Republikanern’ en de Deutsche Liga für Volk und Heimat’. In de afgelopen tijd stookte ‘pro Köln’ de bevolking op tegen de bouw van een moskee in Köln-Ehrenfeld en ging met racistische en extreemrechtse propaganda op jacht naar kiezers.Voor het congres in september hebben zich onder anderen vertegenwoordigers van extreemrechste partijen uit Oostenrijk (FPÖ), België (Vlaams Belang), Italië (Lega Nord), USA (Robert Taft Group), Groot-Brittannië (British National Party), Spanje en Hongarije aangemeld. Verder zal de internationaal bekende voorzitter van het extreemrechtse Front National (FN), Jean Marie le Pen, naar aanleiding van dit congres in Duitsland optreden. Met hun pan-Europees haatcongres beogen de oudgediende neonazi’s van ‘pro Köln’ twee doelen: op de eerste plaats moet de samenwerking tussen extreemrechtse partijen uit heel Europa verbeterd worden. Op de tweede plaats wil ‘pro Köln’ met een grootschalig evenement de campagne voor de verkiezingen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) opstarten.

Wij zullen noch zo een internationaal racistisch treffen dulden, noch toelaten, dat ‘pro Köln/pro NRW’ in de deelstaatcampagne ongestoord hun racistische propaganda kan verspreiden. Daarom roepen wij er toe op, dit congres te verhinderen!

Dit kan ons alleen lukken, als op deze dag zoveel mogelijk mensen samen de plaats van het congres blokkeren en de toegang voor de rechtsen versperren. Bij alle verschillen in politieke meningen worden wij door dit doel verbonden. Wij willen hen onze vastberadenheid tonen en door onze samenwerking en aantallen onberekenbaar zijn. Met het middel van burgerlijke ongehoorzaamheid zullen wij ‘pro Köln’ en hun aanhang te kijken zetten.

check ook de website van de organisatie van de antifa actie :
http://september.web-republic.de/September/wordpress/

Neem deel aan massablokkades rond het congrescentrum! Ze komen er niet door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: