21 februari Demonstratie in Zoetermeer tegen racisme en extreem-rechts.

februari 19, 2009

21-02-09zm_smallWij roepen op om . Stop racisme, geen vrijplaats voor nazi’s!

Extreem-rechtse partijen en groeperingen houden in Nederland regelmatig bijeenkomsten en demonstraties waar zij hun haat tegen alles wat anders is kunnen uiten. Dit is echter nog niet genoeg; gewelddadige groeperingen zoals de Nationaal-Socialistische Actie eisen ook dat de overheid ruimtes aan hen beschikbaar stelt waar zij ongestoord bijeen kunnen komen. Ook in de gemeente Zoetermeer eisen nazistische jongeren een dergelijke ontmoetingsplaats. Zoetermeer heeft jarenlang overlast gekend van extreem-rechts jongeren, een plek waar zij bij elkaar kunnen komen om zichzelf te organiseren zal dit soort problematiek alleen maar vergroten. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Zoetermeer, maar ook voor andere plaatsen waar extreem-rechtse jongeren bij elkaar komen.

Het is echter belangrijk om niet te vergeten dat extreem-rechts niet alleen staat, op verschillende plaatsen in de samenleving vinden we racisme en discriminatie. Zelfs in de Tweede kamer zitten personen en partijen die onderscheid maken tussen mensen op grond van hun zogenaamde culturele afkomst of het land waarin ze toevallig geboren zijn. Mensen met hun roots in een Islamitisch land worden openlijk gediscrimineerd. Ook dit kunnen we niet stilzwijgend langs ons heen laten gaan.

Het is ontzettend belangrijk om te blijven benadrukken wat wij niet willen leven in een maatschappij die mensen onderverdeeld in rassen, zogenaamde “culturen”, land van herkomst, gender of seksuele geaardheid. Dit zijn etiketten die gebruikt worden om mensen in groepjes op te delen en te discrimineren. Het is en blijft belangrijk om niet stilzwijgend toe te kijken, maar om overal te laten merken dat wij een solidaire samenleving willen waarin iedereen gelijk is.

De wereld is van iedereen!
Stop racisme, geen vrijplaats voor nazi’s!

Verzamelpunt: Theaterplein, Zoetermeer (2 minuten lopen vanaf Randstadrailstation Stadhuis)
Aanvang: 13:00 uur

Voor meer info zie de website van Afa Den Haag: http://afadenhaag.antifa.net/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: