Stop Het Ultra-rechtse World Congress of Families!

april 20, 2009

In augustus komt er weer een internationaal wereldcongres voor gezinnen. Hun insteek zal zijn dat het ouderwets gezin: vader, moeder en veeeeel, heel veeeel kinderen, de hoeksteen van de samenleving is. Dit is het vierde congress dat ze houden, waarbij men zeker 4000 bezoekers zal verwachten.
Dit willen we verhinderen!!

uitnodiging-landelijk2Dit congress en dit samenwerkingsverband van fundamentalistische christenen is pas eind jaren ’90 ontstaan, toen men de tijd rijp vond dat men hun stem kon verheffen tegen voorstanders van abortus, voorstanders van het zelfbeschikkinsgrecht, euthanasie, homohuwelijken, homosexualiteit in het algemeen, feministen etc.
Als je een klein onderzoekje op internet pleegt, zie je hoe walgelijk ouderwets ze zijn en hoe ze ondersteund door types als bush, steeds meer openlijk durfden op te treden. Een parallel kunnen we hier ook trekken met balkenende en de chisten unie in de regering. Echter zijn deze mensen van het congress politico’s, die weten hoe je een boodschap moet verpakken, zodat ze heel gematigd en met de beste bedoelingen overkomen.
Maar hun derde congress bijvoorbeeld werd in het zeer katholieke Polen gehouden, met de poolse president (homohater en actief strijdend tegen het zeflbeschikkingsrecht van de vrouw) als belangrijke spreker. Daar waar men doodleuk verkondigde dat er geen overpopulatie op de wereld bestaat, maar een onderpopulatie. Dus dat gezinnen maar veel kinderen moesten gaan produceren, aangezien de christelijke bevolking aan het krimpen is. Of ze trokken bij de beschrijving van het feminisme doodleuk een vergelijking met de holocaust erbij. Daarbij weten ze verder heel slim de discussie rondom de islam te vermijden.

Oftewel, ze sporen duidelijk niet, zijn een gevaar voor de vrijheid die we jaren lang bevochten hebben en ze willen graag vele stappen terug doen in de tijd. Echter zijn ze heel slim in het verpakken van hun ware boodschap. Ze zijn wat dat betreft slimmer in hun aanpak dan zo’n cluppie als schreeuw om leven.

Wij willen die congress verhinderen, stoppen, blokkeren. Daarvoor hebben we inmiddels onze eerste brainstorm al gehad. Er zullen enkele infoavonden komen, waaronder eentje tijdens de Pinksterlanddagen (eind mei). Actie-activiteiten zijn in de maak.

Zie voor meer info ao:
http://www.msmagazine.com/fall2004/worldcongressoffamilies.asp
(een analyse van dit congress)
http://www.worldcongress.org/wcf3_spkrs/wcf3_crouse.htm
(een voordracht die men op het derde congress hielt)
http://www.rhrealitycheck.org/blog/2007/05/10/introducing-world-congress-of-families
(nog een analyse, plus opsomming van sprekers en waar ze werkelijk voor staan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: