23 mei: Nazi-mars van de NVU in Den Bosch Stoppen!

mei 21, 2009

Protesteer tegen de NVU demonstratie. Neem zoveel mogelijk lawaai en vrienden en vriendinnen mee. Kom om 13:00 uur naar het station (achterzijde) Tot dan!

23mei2009_siteOp zaterdag 23 mei wil de Nederlandse Volks-Unie, de oudste nationaal-socialistische partij van Nederland, in Den Bosch demonstreren. De laatste 8 jaar doen zij dat gemiddeld ongeveer 4 maal per jaar en het is de belangrijkste activiteit van de partij; hier ontmoeten de verschillende groepen extreemrechtse aanhangers van de partij elkaar en versterken ze hun structuren. Er lopen groepen extreemrechtse figuren mee met illustere namen als Blood & Honour, een internationaal neonazistisch terreurnetwerk, en de Nationaal Socialistische Actie, een groep geradicaliseerde extreemrechtse jongeren, die sterk antisemitisch zijn en een gewapende extreemrechtse revolutie nastreven. (Info: http://www.laatzenietlopen.nl)
Door het recht op vrijheid van meningsuiting, in dit geval de vrijheid van demonstratie, te misbruiken, creëren zij een tijdelijke vrijplaats voor hun verheerlijking van het nationaal-socialisme en het ongestraft uiten van allerlei racistische symboliek en leuzen. Onder wat voor motto de Nederlande Volks-Unie ook de straat op gaat, dat is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren. “Eigen volk eerst”, “Nationaal-socialisme Nu!” en “SS-soldaten, heldentater” zijn dan de leuzen die geroepen worden. In steden als Amersfoort, Apeldoorn, Doetinchem, Bergen op Zoom en Zwolle gingen in de afgelopen jaren honderden mensen de straat op om hun woede over de nazi-mars te uiten. Tientallen agenten van de mobiele eenheid moesten de neonazi’s beschermen.

Keer op keer laat de lokale overheid zich gijzelen door het principe van de zogenaamde vrijheid van meningsuiting waarop deze neonazi’s zich beroepen, in plaats van in te grijpen bij racisme en fascisme en de inwoners van de stad te beschermen tegen de intimidatie van de neonazi-demonstratie. Het blijkt dat burgers zichzelf moeten beschermen. In Den Bosch roepen we dan ook op om de neonazi’s niet te laten lopen en hen te overstemmen en uit te fluiten.

Zodra er meer bekent is over de route die de NVU gaat lopen, laten wij dat weten via deze site. Ga er voorlopig van uit dat de NVU aan de achterzijde van het station verzamelt. Tot dan.

Houdt de site van laatzenietlopen goed in de gaten voor de laatste updates en adviezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: