Maandelijkse Antifacafe

juni 2, 2009

Onze maandelijkse antifa-cafe heeft deze keer een feministisch tintje. Ook dat hoort bij de anti-fascistische strijd. Met een kijkje in de keuken van het World congress of families (WCF) Die het traditionale kerngezin weer terug willen hebben en daarbij een aanval plegen op alle verworven en bevochten rechten en vrijheden, als het zelfbeschikkingsrecht en recht op abortus.

ANTIFA CAFE

Misschien hebben mensen het al wel gelezen hier op Indymedia, anders wel gezien in de kranten. Dat anti-abortusactivisten ver gingen in hun strijd wisten we al. Maar het was al weer ruim tien jaar geleden dat daarbij een
anti-abortus mafklapper een abortusarts vermoord heeft. Tot een maand geleden dus.

Nu zullen de meeste mensen wel denken, dat het hier in Nederland nog niet soort vaart zal lopen, met ons poldermodel en “beschaaft” de dialoog zoeken zal het niet zover komen dat er abortusartsen zullen worden neergeschoten. Maar moeten we dan wel rustig achterover leunen als dat soort types aankomende augustus in de Rai hun zegje komen doen. Als er types komen die een sfeer creeren, en platform maken voor intolerantie en onaccepatie van mensen die “anders” zijn, die hun leven anders willen inrichten dan deze gristenen willen en wensen?

We dachten van niet! Als anti-racist en anti-fascist zijn we tegen elke vorm van intolerantie, discriminate en het niet gelijkwaardig behandelen van mensen. Dus daarom willen we aankomende eerste antifa-cafe (altijd de eerste woensdag van de maand, dus morgen al weer!) aandacht besteden aan het ultra-rechts gristelijk World Congress of Families van 10-13 augustus in de Rai. Wie zijn het, wat willen ze en wat willen/kunnen wij hiertegen doen. Het gaat hierbij niet alleen om het abortusrecht die op de tocht staat, maar ook homosexualiteit, euthanasie, het kunnen echtscheiden, het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw en meer!
Hier aan voorafgaand willen we ook even stilstaand hoe we zelf nadenken over het zelfbeschikkingsrecht, zo hard voor gevochten, die deze gristenfundies willen terugdraaien. Waar staan we zelf in onze eigen
omgeving.

Komt dus allen vanaf 20 uur naar de Molli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: