Solidariteits demonstratie zat. 7 nov. Zaanse bajesboot!

oktober 21, 2009

Zaterdag 7 november organiseert de Amsterdamse Antifascisten een solidariteits demonstratie bij de Zaanse bajesboot. Om de mensen die in de Zaanse bajesboten vast zitten, een hart onder de riem steken en laten zien dat er altijd mensen zullen zijn die waar dan ook ter wereld verlangen naar vrijheid. En daarbij geen enkele Staat, geen enkele gevangenis, geen enkele grens overeind willen houden!

62549

Vrijwel dagelijks sterven er vluchtelingen aan de buitengrenzen van fort Europa. Nederland werkt ook mee aan dit onmenselijke asielbeleid, door elk jaar zo’n 20.000 mensen gevangen te zetten, enkel omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. Ook in Zaandam worden mensen opgesloten. Op het industrieterrein Achtersluispolder zit de Zaanse bajesboot waar zo een 600 mensen gevangen zitten onder verschrikkelijke omstandigheden.

Vluchten doe je niet omdat je hier een uitkering kan krijgen, vluchten doe je niet omdat als je oud bent hier een AOW kan krijgen. Vluchten doe je als het Amerikaanse leger je vader, moeder en zusjes hebben vermoord in een vuurgevecht met zogenaamde “Taliban strijders” in Afghanistan. Vluchten doe je als je maar een paar cent per uur verdient in India als 8 jarige om schoenen in elkaar te zetten voor een merk als NIKE. Vluchten doe je omdat je als boer in Afrika je producten niet kan verkopen omdat westerse bedrijven diezelfde producten daar dumpen onder het mom van ontwikkelingshulp.
Dan vlucht je!

Wij vinden het gevangen zetten van mensen verwerpelijk. Daarom roepen we op tot een solidariteits demonstratie bij de Zaanse bajesboten op zaterdag 7 november om 13:00.

Wij zijn niet naïef, wij denken niet dat deze actie tot onmiddellijke vernietiging van fort Europa zal leiden. Wat we hiermee wel kunnen doen is de mensen die in de Zaanse bajesboten vast zitten, een hart onder de riem steken en laten zien dat er altijd mensen zullen zijn die waar dan ook ter wereld verlangen naar vrijheid. En daarbij geen enkele Staat, geen enkele gevangenis, geen enkele grens overeind willen houden!

VANUIT AMSTERDAM: 12:00 verzamelen met fiets bij domela nieuwenhuis standbeeld (westerpark)

ADRES ZAANSE BAJESBOOT: Rijshoutweg 16. 1505 HL Zaanstad

klik hier voor kaart:  http://maps.google.nl/maps?hl=nl&source=hp&ie=UTF8&q=detentiecentrum+zaandam&fb=1&gl=nl&hq=detentiecentrum&hnear=zaandam&view=map&cid=14825069471769468856&iwloc=A

3 Reacties naar “Solidariteits demonstratie zat. 7 nov. Zaanse bajesboot!”

  1. ik om met trein , totaal geenmogelijkheid om met fiets te komen …
    wat nu ??????? gewoon naar Amsterdam verzamelen en hopoen dat ik achterop kan (lol)
    reactei aub !
    b.v.d. greetz karlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: