Solidariteits demonstratie in Zaandam een groot succes!

november 8, 2009

Zaterdag 7 november was onze lawaaidemonstratie gepland in Zaandam. Ondanks het druilerige weer was de opkomst groot, met ruim 50 mensen waren we in het troosteloze industriegebied in Zaandam om mensen die in de uitzetbajes zaten een hart onder de riem te steken.

NaamloosOndanks dat dit soort uitzetbajessen zo ver van de bewoonde wereld worden neergeplemd, weerhoudt het mensen niet om er naar te te komen. Of het nu per fiets, openbaar vervoer of te voet is, we komen er wel. Enigszins vertraagd begonnen we met de demonstratie (sorry voor de mensen die op tijd waren, dat gaan we de volgende keer anders doen!) maar de spirit was er niet minder om. Op verschillende plekken hebben we geprobeerd contact met de mensen binnen te zoeken. Wat zeker lukte aan de kant van de vaart waar de luchtplaatsen zitten. Deze keer waren namelijk de mensen niet opgesloten in hun cellen, maar mochten ze tijdens onze actie naar buiten om te luchten. De mensen waren zeer dankbaar voor onze ondersteuning.

D’r was hier en daar wel wat smeris op de been, maar dit keer lieten ze ons met rust en ons onze gang gaan. Wel werden we veelvuldig gefilmd en in de gaten gehouden, alsof dat ons in de toekomst tegen zal houden!. Ook de pers was in grote getale op komen draven, verlekkerd door het tendentieuze rapport van de AIVD over het asielprotest, dachten ze blijkbaar dat er meer zou gebeuren?

Maar daarvoor kiezen mensen hun eigen moment en eigen tijd om het asielbeleid te saboteren, nu was het tijd om aandacht aan de slachtoffers van dit beleid te geven. En we kunnen zeker terug, er staat een nieuwe lawaaidemonstratie in de planning. Houdt deze en andere websites in de gaten.

Ook Werkgroep Stop Deportaties en het Aagu houden regelmatig solidariteitsdemonstraties bij uitzetbajessen. “Geen mens is illegaal!”

ps. Een volgende actie georganiseerd door ons is weer een picketline bij de uitzendbureau’s Randstad en Adecco vanwege hun aandeel in het moorddadige uitzetbeleid: dinsdag 17 november. Meer info volgt snel. Brique par brique Mur par mur Detruisons toutes les prisons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: