My Body My Choice: Demonstreer zaterdag 12 december mee!

november 24, 2009

Op zaterdag 12 december demonstreren wij voor het recht op abortus en keuzevrijheid van de vrouw. En dat is nodig! Want ook in Nederland proberen conservatieve christelijke partijen en organisaties deze rechten te ondermijnen. Zo lobbyt de Christenunie in de Tweede Kamer voor inperking van het recht op abortus en proberen fundamentalistische organisaties zoals Schreeuw om Leven en VBOK (vereniging ter bescherming van het ongeboren kind) voet aan de grond te krijgen als adviseurs en hulpverleners.
Schreeuw om Leven loopt op 12 december in Amsterdam een kruistocht tegen abortus. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten
gaan. Wij gaan die dag ook de straat op om een sterk tegengeluid te laten horen. Want iedere vrouw heeft het recht in alle vrijheid haar keuzes te maken.

BAAS IN EIGEN BUIK!

Ja, je leest het goed. Baas in eigen buik, dat is wat wij vrouwen willen, zijn en eisen. Maar om deze keuzevrijheid te behouden, is het nog altijd hard nodig om actie te blijven voeren. Want wie denkt dat abortus in Nederland wel goed geregeld is, kan nog weleens van een koude kermis thuiskomen.

Conservatieve krachten

Onder druk van conservatieve christelijke partijen en organisaties wordt er de laatste tijd namelijk weer stevig gerommeld met de abortuswetgeving. Zo kreeg de christelijke lobby het tijdens de laatste coalitie- onderhandelingen voor elkaar om de juridische kaders voor het verstrekken van de abortuspil drastisch te veranderen. Tegelijkertijk positioneren fundamentalistische organisaties als Schreeuw Om Leven en VBOK (vereniging ter bescherming van het ongeboren kind) zich onder valse voorwendselen als hulpverleners en adviseurs. Die positie misbruiken zij om vrouwen, die voor een moeilijke keuze staan, onder sterke emotionele druk over te halen om de zwangerschap niet af te breken.

DUS, WEER De straat op!

Na jarenlang actie voeren dachten de Dolle Mina’s dat zij in Nederland voor eens en altijd het recht op abortus hadden verworven. Maar 40 jaar later moeten wij, de Dolle Mollies – een bonte verzameling vrouwen, mannen en alles wat daartussen zit – deze strijd nog steeds leveren.

Op 12 december gaan we de straat op, om te vertellen over de ingrijpende veranderingen rond de abortuswetgeving. En condooms uitdelen omdat het voorkomen van een abortus altijd beter is.

Bovendien loopt Schreeuw Om Leven die dag in Amsterdam een kruistocht tegen abortus. Wij zullen aanwezig zijn om een tegengeluid te laten horen. En om duidelijk te maken dat we hen niet de ruimte geven om hun intolerante inperkingen en acties tegen het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw te kunnen tentoonspreiden!

- E-Mail: mybodymychoice@ymail.com Website: http://www.mybodymychoice.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: