Ook amsterdam (plakt) tegen angst en haat, jij ook?

februari 23, 2010

In het kader van de “geef angst en haat geen stem” poster campagne van AFA hebben Amsterdamse Antifascisten vannacht tientallen verkiezingsborden en wildplakzuilen beplakt.
Vooral TON poster moesten het ontzien maar Antifa! Amsterdam discrimineert niet en zo maakte alle partijen van over het hele parlementair spectrum kans om een mooie duidelijk poster tegen racisme over zich heen te krijgen.


Met de val van het kabinet komen er nu natuurlijk ook snel landelijk verkiezingen dus zal er absoluut nog vaker geplakt moeten worden. Daarbij willen we ons niet alleen richten op (extreem-rechtse) partijen als PVV of TON! We hebben geen gesloten ogen, we zien dat de hedendaagse maatschappij, met zeker ook de gevestigde partijen, net zo hard richting rechts hollen. Intolerantie en angst om de ander zijn “normale” openlijke zaken geworden. en daarbij leert de geschiedenis dat de gevestigde partijen net zo hard discriminerende, uitsluitende en intolerante wetten en beleidsmaatregelen verzinnen en uitvoeren. Het huidige asielbeleid komt uit de koker van de PvdA, verder vormgegeven door VVD’ers, partijen als de SP stemmen in met nieuwe uitzetbajessen en het CDA en de VVD voeren nu campagne met de kreet ‘allochtonen harder straffen dan autochtonen’. De partijen omkleden deze maatregelen met een beschaafd sausje, om zo niet het ware gezicht te laten zien. Maar niets is minder waar.

Dus we plakken door, niet alleen tegen de duidelijke extreem-rechtse partijen, maar tegen alle partijen die binnen dit hierarchisch democratisch bestel actief zijn en zich alleen maar inzetten voor een beperkte achterban (veelal de blanke rijke midden en hogere klasse, die al flink in de melk te brokkelen hebben en hun macht niet willen verliezen) ten koste van heel veel andere mensen, dieren, milieu etc. Voor vrijheid, gelijkwaardigheid en respect voor iedereen, ongeacht je afkomst, je plek in deze samenleving!

Hulp bij plakken (en andere acties) is daarbij van harte welkom dus wil je helpen, meld je dan bij ons.

Meer foto’s hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: