30 mei: Radicale autonome Antifademonstratie.

mei 23, 2010

Valt er hier wat te vieren?

Nederland Bekent Kleur (NBK)roept op om, voorafgaande aan de landelijke verkiezingen, 30 mei naar een groote “rhythm against racism” manifestatie op de Dam in Amsterdam te komen. Hoewel wij natuurlijk blij zijn dat mensen een statement willen maken tegen Wilders en zijn klimaat van angst en haat hebben wij toch besloten om die dag, net als vorige keer, een eigen autonome en radicale demonstratie door het centrum te houden.

Nogmaals niet omdat we het statement van NBK niet waarderen maar omdat ze, in hun drang om het maar zo breed en toegangekelijk mogelijk te houden, zich te zeer beperken in het soort uitsluiting waar ze hun pijlen op richten.
Naast wat vage algemeenheden over racisme gaat het uitsluitend over Wilders en zijn PVV. Dit terwijl, hoewel soms aangejaagd door Wilders, alle politieke partijen gezamelijk een draconisch vreemdelingenbeleid hebben gecreerd en in stand houden. Alle politieke partijen ondersteunen in woord of daad de structurele discriminatie van gastarbeiders en het keiharde, onmenselijke vreemdelingenbeleid. Politici komen weg met misdaden als de Schipholbrand en het stelselmatig stigmatiseren van bevolkingsgroepen.

Wij maken ons geen enkele illusie dat bijvoorbeeld een Cohen het antwoord op Wilders zou zijn, tenslotte is Cohen de architect geweest van het huidige beleid van opsluiten en deportatie, met zijn razzia’s en gesloten centra, een beleid dat hij nog steeds verdedigd.

Slechts in het al decennia durende klimaat van vreemdelingenhaat en intolerantie heeft Wilders kunnen opkomen en gedijen. Het is ook het niet vreemd dat sommige jongeren denken ongestraft asielzoekers hun dorp uit te kunnen pesten, andersdenkenden intimideren en lastigvallen, homo’s te mishandelen of gebedshuizen in de fik te steken.

Ook zijn wij van mening dat de tijd van een feestje vieren en luisteren naar hotemetoten allang voorbij zou moeten zijn. Wat ons betreft is het tijd voor actief verzet. Niet alleen tegen Wilders maar tegen alle vormen van discriminatie en intolerantie; tegen racisme, seksisme, homofobie, anti-semitisme maar ook absoluut het structureel institutioneel-racisme en het deportatiebeleid. Wij pikken het niet dat het toenemend racisme, de islamo- en homofobie, het seksisme en de terugkeer van fascistische tendensen het klimaat op straat, in de media en de politiek vergiftigen.

Daarom dus een radicale demonstratie op 30 mei, een demonstratie die ook langs de Dam zal trekken om zo hopelijk mensen te inspireren om hun afwijzing van intolerantie niet alleen consumptief of in het stemhokje tot uiting te brengen maar om daadwerkelijk in verzet te komen.

Voor een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is.
Tijd voor een feestelijke protest is voorbij, het is tijd voor actief verzet!

30 mei, 14.00 de Dokwerker (Johannes Daniel Meijerplein).

Neem je spandoek, je plaksel en je woede mee.

Eén reactie naar “30 mei: Radicale autonome Antifademonstratie.”

  1. heksje said

    Hoi allemaal, ik wens jullie veel succes morgen en ben in gedachten bij jullie. Ik zou dit jaar moeten komen in mijn rolstoel en kan (nog) niet tegen drukte, ik heb besloten met pijn in mn hart dat ik niet ga.
    Nogmaals: ik hoop dat het helpt….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: