Woendag 7 juli Antifa-cafe: Alert-quiz!

juli 3, 2010

De nieuwe Alert is uit, dus een goed moment om eens aandacht te geven aan die ‘Vakblad voor Antifascisten’. De Antifascistische strijd kan niet zonder jezelf te verdiepen en in te lezen in het hoe, wie, wat, waar, waarom binnen deze strijd. Daarbij is de Alert erg belangrijk.

Daarom houden we deze quiz, en het zal niet moeilijk zijn voor de antifascistische activist, want die leest toch elk Alert-nummer van kaft tot kaft 🙂 toch?

Uit de laatste 6 nummers, de nummers 1 t/m 4 van 2009 en de eerste twee nummers van 2010 halen we alle vragen. Wie uiteindelijk het meeste weet krijgt een jaar lang de Alert kado.

Naast deze quiz zal er natuurlijk ook aandacht zijn voor allelrei ontwikkelingen op Antifa-gebied, naar behoefte zal er kort worden teruggekeken op Venlo-12 juni en vooruit gekeken naar een aantal acties, demo’s en herdenkingen, zoals de Kerwin-herdenking.

Voor meer info over de Alert, zie hieronder of hun eigen site met archief: http://www.alertafa.nl/ Op deze site zul je enkele artikele van de genoemde Alert-nummers vinden. Of anders vind je de Alerts bij de betere boekhandels (Fort van Sjakoo of Boekhandel Rose) en anders in de Molli zelf of het Info kafee de Bolloks (1ste Schinkelstraat 14-16).

Sinds 1997 geeft AFA het tijdschrift Alert! uit.
De Alert! verschijnt 4 keer per jaar en geeft achtergrondinformatie over de extreemrechtse beweging in Nederland en daarbuiten. Daarnaast wordt de verrechtsing in de politiek behandeld. Het is een tijdschrift voor iedereen die beroepsmatig, uit interesse of anderszins met extreemrechts te maken heeft.
Door middel van de Alert! kan AFA overheden, antiracisme-organisaties, geïnteresseerden, pers en politiek van essentiële informatie voorzien om inzicht te geven in extreemrechts. Deze informatie, die van belang is om rechtsextremisme te doorgronden en te volgen, ontbreekt veelal bij andere organisaties en instellingen.
Naast verschillende achtergrondartikelen bestaat de Alert! uit een aantal vaste rubrieken, zoals ‘Wat schrijft rechts?’ en ‘Onder de loep’, waarin de antifascistische onderzoeksgroep Kafka elke uitgave een andere beweging of persoon nader toelicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: