Stop de EDL! Hou de nazi’s van de straat!

oktober 16, 2010

Inmiddels zal het wel duidelijk zijn. De EDL-nazi’s zijn van plan om 30 oktober in Amsterdam een zogenaamde pro-Wilders manifestatie te houden. Belangrijker nog zien ze deze manifestatie als start voor een Europese Defence League. Dit willen we als anti-fascisten niet ongestoord voorbij laten gaan.

Er is hier en daar al wat geschreven over wie de EDL en haar aanhangers werkelijk zijn (lees hier: http://www.xs4all.nl/~afa/alert/3_14/edl.html, lees de Engelse indymedia: http://www.indymedia.org.uk/en/ of kijk hier bijv: http://www.youtube.com/user/UKfightback) Meer zal ongetwijfeld nog komen.

We roepen iedereen op deze manifestatie te stoppen, op de best mogelijk manier die je kan bedenken. Maak je eigen affinitygroepje, verzin een goed en veilig plan en kom naar het Museumplein. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je van te voren de buurt al hebt verkend. Laten we het deze racisten onmogelijk maken dat ze hun pan-europese liga ongestoord kunnen starten.

Inmiddels is er ook al een andere oproep van ¨Bezorgde Amsterdammers”, die ook oproepen naar het Museumplein te komen. Lees meer op hun website: www.stopdehaat.wordpress.com.

Voor de mensen die niet goed bekend zijn in Amsterdam wordt er in de buurt van het Museumplein een kleine gathering gehouden, daar kan men verzamelen en dan gezamenlijk optrekken naar het Museumplein. Deze zal plaats vinden op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp vanaf half 13. Houdt er rekening mee dat plek natuurlijk gescout kan worden door de smeris, wil je niet gelijk gespot worden, kom dan NIET naar het Marie Heinekenplein.

Houdt deze site  in de gaten voor updates en meer info. Scroll naar beneden voor onze eerste oproep en persbericht.

Tot slot heeft de NVU bedacht om ook op deze zaterdag weer te gaan marcheren. Hopende dat ze ongestoord een mars kunnen lopen omdat de Antifascisten in Amsterdam zouden zitten. Maar de NVU ongestoord laten marcheren kan en zal natuurlijk niet gebeuren! Bij beide zal veel protest en tegenacties nodig en mogelijk zijn. Voor meer info kijk op www.laatzenietlopen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: