Antifa!-Amsterdam: update zaterdag 30 oktober.

oktober 28, 2010

Zo kort voor zaterdag 30 oktober waarop de EDL en aanhang denkt in Amsterdam te kunnen manifesteren, zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen. De verplaatsing van de EDL manifestatie naar het westelijk havengebied en de aankondiging van een rigide en strikte noodverordening voor deze zaterdag. Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen er NIET voor dat we stoppen met onze oproep tot directe actie tegen dit extreem-rechts en racistisch tuig, en wel hier om:

– Dat de burgemeester heeft aangekondigd dat de manifestatie zal worden verplaatst naar het westelijk havengebied (mogelijk aan de Generatorstraat), betekent niet dat extreem-rechts ook daadwerkelijk naar de aangewezen plek gaat. Op internet wordt al opgeroepen de verplaatsing te negeren en gewoon naar het museumplein te komen. Er kan nog van alles gebeuren waardoor er wel op het museumplein gemanifesteerd gaat worden. Ook zullen deze lui voor langere tijd dit weekend in de stad kunnen zijn terwijl er dit weekend ook een Joods muziekfestival en ene aantal Gay-party’s plaats zullen vinden.

We blijven dus bij onze oproep om waakzaam te blijven, naar Amsterdam te komen en de EDL/DDL te confronteren op welke manier dan ook. Extreem-rechts, xenofobie, fascisme etc hebben geen plaats in de samenleving en moeten betreden worden. Dat we zoiets niet aan een overheid kunnen toelaten is wel duidelijk.

– Naast de verplaatsing van de EDL-manifestatie komen ze namelijk weer met noodverordeningen op de proppen om elk legitiem tegengeluid de kop in te drukken, mensen preventief te kunnen oppakken, en oprechte buurtbewoners en andere antifascisten te kunnen criminaliseren.

Zoals we al in ons persbericht ( https://antifaamsterdam.wordpress.com/2010/10/27/persbericht-anti-fascisten-er-niet-gerust-op-dat-edl-zich-zal-houden-aan-beslissing-burgemeester/) schreven, we zien antifascistische protest acties als een basaal mensenrecht wat niet in wetten te gieten is, waarin wij ons niet laten beknotten door de staat en dus ook nooit vooraf toestemming voor vragen. En ondanks de oproep en dreiging in het parool van vandaag (http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/1041225/2010/10/28/Stad-is-bang-voor-invasie-hooligans.dhtml) zullen we geen toestemming vragen, en roepen we nog steeds op om zaterdag de straat op te gaan en tegen extreem-rechts, nazi’s, fascisten en elke andere idioot, die denkt de straat op te komen komen om hun haatzaaierij de manifesteren, in actie te komen.

Vanwege de noodverordening zal er echter voor mensen die de stad niet zo goed kennen of die geen affinitygroepje hebben, GEEN! verzamelplek meer zijn op het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Vanwege de aangekondigde noodverordening zal iedereen die daar komt, in een politiefuik terecht komen en al preventief kunnen worden gearresteerd. En dat willen we voorkomen.

We roepen iedereen op om waakzaam te blijven, naar de Amsterdamse binnenstad te komen en je eigen actie en protest te ondernemen. Vanwege de noodverordening enkele tips: probeer onopvallend en dressed down naar het museumplein te komen, heb van te voren een goed verhaal klaar mocht je toch door de smeris worden aangehouden. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je onderweg bent naar de Dokwerker, maar een beetje verdwaalt. Het comité tegen vreemdelingenhaat houdt daar namelijk een toegestane manifestatie. Mogelijk gaat de smeris vanwege de noodverordening om een Ausweiss vragen, houdt hier rekening mee.

Mocht het nodig zijn, er is voor deze dag ook arrestantenondersteuning geregeld en er staat een advocaat paraat: Suus Hopman van Bohler-advocaten 06-17140491. Het nummer van de arrestantengroep is 06-42413496. Hun site voor meer info is http://www.arrestantengroep.org

Eén reactie naar “Antifa!-Amsterdam: update zaterdag 30 oktober.”

  1. […] er daar nog steeds van uit dat de EDL toestemming krijg om op het museumplein te manifesteren): https://antifaamsterdam.wordpress.com/2010/10/28/antifa-amsterdam-update-zaterdag-30-oktober/ . Ook omdat de mogelijheid bestaat bij een eventuele verplaatsing dat er nog steeds loslopende […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: