Persbericht: Dutch Defence League woordvoerder wel degelijk in contact met neo-nazi’s.

oktober 28, 2010

Oplettende antifascisten publiceren bewijs dat DDL woordvoerder Bert Jansen persoonlijk contact heeft met neo-nazi’s en fascisten.

Dutch Defence League woordvoerder Bert Jansen heeft de afgelopen dagen keer op keer in de media beweerd dat zijn organisatie niet geassocieerd wil, kan en mag worden met klassiek extreem rechts en neo-nazi’s.

Het is dan ook zeer opvallend dat nieuwsgierige anti-fascisten zonder veel moeite op facebook een directe band tussen een afdeling van de duitse Neo-Nazi partij NPD en Bert Jansen persoonlijk konden vinden. Op de vriendenlijst van NPD afdeling Nord-Friesland prijkt Bert Jansen gebroederlijk naast o.a. de veroordeelde nazi actvist Axel Reitz (zie voor screenshot onze website).

Een vluchtige blik op de vriendenlijst van Bert Jansen, een zelfverklaard fan van nieuwe media, levert meer interessante namen op. Zo bevind onder andere ook de Nederlandse extreem-rechtse beroeps-activist Ben van der Kooi (ooit vervolgd voor brandstichting in een Rotterdamse moskee) zich onder Bert Jansen zijn vrienden. Anti-fascisten vermoeden al langer dat Ben van der Kooi betrokken is bij de oprichting van de DDL. Zijn broer Florens van der Kooi, actie leider bij de fascistische organisatie Voorpost, sprak afgelopen dinsdag nog op een extreem-rechts radio station over de demonstratie van de DDL en zei te verwachten dat veel activisten uit de traditioneel extreem-rechtse hoek zullen deelnemen aan de demonstratie zaterdag.

Opvallend is ook dat de oproep van de DDL voor de demonstratie veelvuldig is verspreid via extreem-rechtse media o.a. via een hyves-pagina gerund door Voorpost activisten.

https://antifaamsterdam.wordpress.com

Eén reactie naar “Persbericht: Dutch Defence League woordvoerder wel degelijk in contact met neo-nazi’s.”

  1. […] beweren dat de DDL en EDL geen racisten of extreem-rechts zijn, wat de DDL betreft hebben we hier en hier al laten zien dat er onder het dunne laagje respectabele vernis dezelfde bruine stront zit […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: