Antifa Amsterdam, een kleine introductie

De huidige antifagroep in Amsterdam, een gelegenheidscoalitie van individuen, is ontstaan op het moment dat de Nationalistische Volks Beweging eind 2007 het achterlijke plan had opgevat in Mokum te komen demonstreren. We hebben dat kunnen verhinderen. Sindsdien hebben we ons georganiseerd met de intentie fascisme en nationaal socialisme te bestrijden, aan te vallen en te vernietigen.

In Amsterdam is er een soort luxepositie wat fasjoos betreft, het zijn er niet zoveel. Dit gaf ons de afgelopen tijd de mogelijkheid het wat breder te zoeken, en ondersteunend voor andere steden te fungeren. Breder in die zin dat we tegen anti-abortus fundi’s in verzet kwamen en komen bijvoorbeeld, omdat antifascisme voor ons ook betekend dat vrouwen niet de staat of de kerk nodig hebben om te beslissen over hún lijf en leven. Maar we proberen ook wat vaker de stad te verlaten voor acties in binnen- en buitenland, door bussen te regelen naar demo’s en van te voren informatieavonden hierover te organiseren. Als het aan ons ligt blijft onze groep flexibel en open voor mensen om mee te denken, te organiseren en te doen. We nodigen je dus uit om naar een van onze antifa-avonden te komen, waar we zoeken naar verdieping en praktische informatie gedeeld word.

De verrechtsing van Nederland gaat superhard, diverse fascistische en nationaal socialistische clubjes rukken op en manifesteren zich steeds gewelddadiger, maar ook de (landelijke) politiek is steeds minder vies van discriminatie. Het zijn niet alleen Wilders en Verdonk, de andere partijen rennen achter hun aan en laten steeds meer hun ware gezicht zien. Ze sluiten tienduizenden mensen per jaar op, enkel omdat ze niet de juiste papieren hebben. Terwijl de Nederlandse consumptie- en winst lust bevredigd word door landen waar deze papierlozen vandaan komen. Deze intolerante,  repressieve staat, met al haar sociaal democraten en ‘liberalen’ moet net zo hard bevochten worden als de nationalisten, fascisten en neonazi’s. Ze gaan namelijk hand in hand. 

Hierbij een oproep je te informeren, te (re)organiseren en aan te vallen. Ram de staat en de fasjoos van de straat!

%d bloggers liken dit: