De Antifa-cafe’s zullen niet meer zoals voorheen elke eerste woensdag van de maand plaatsvinden. Vanaf november zal eens in de twee maanden op een vrijdagavond het Antifa-cafe plaats vinden. Elke keer in de Molli (van Ostadestraat 55hs) en zo af en toe op een andere alternatieve plek.

Op deze avond komen allerlei onderwerpen aan bod, maar niet alleen de standaard klassieke anti-racisme en anti-discriminatie thema’s. Ook is er ruimte voor thema’s als vrouwenstrijd, queer-strijd en dergelijke. Verder is deze avond bedoeld om elkaar te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen, die zich ook bezig houden met bovengenoemde thema’s.

Het volgende Antifa-cafe zal plaatsvinden op vrijdag 12 vanaf 20 uur. Dan zullen we Zembla Documentaire: Wilders, profeet van de angst vertonen, die inmiddels ook Engels is ondertiteld. Daarnaast geven we natuurlijk de laatste updates op antifascistisch gebied en zullen we vooruit kijken naar toekomstige activiteiten oa van de Dolle Mollies

Welke plannen hebben we daarbij nog meer:  filmvertoningen als Die Edelweisspiraten, documentaires Nederlandse verzetsmensen, antifascistische groepen en bewegingen in Oost-Europa, over de haatzaaiing en onverdraagzaamheid  überhaupt in de politiek, aandacht voor internationale rechtszaken tegen Nazi-oorlogsmisdadigers, en nog veel meer.

De Molli gaat open om 20 uur, het infogedeelte begint om 20.30, tenzij anders aangegeven.

Ook in een aantal andere steden hebben lokale antifa’s regelmatig antifa-cafe’s en filmavonden:

  • Utrecht: momenteel alleen sporadisch.
  • Den Haag: De eerste maandag van de maand.
  • Leiden en Nijmegen hebben ook bijna iedere maand wel iets te doen
  • Check hun eigen websites voor meer info hierover.
%d bloggers liken dit: